La comunitat pisquiàtrica demana elevar l'edat legal per a jugar als 21 anys

El joc en línia és la modalitat més addictiva.

el 90% dels casos d'addicció al joc estan associats amb altres trastorns de salut mental i es donen en persones més vulnerables.
el 90% dels casos d'addicció al joc estan associats amb altres trastorns de salut mental i es donen en persones més vulnerables.

El ple del Consell ha aprovat recentment el projecte de Llei del joc en què un dels punts destacats és l'obligació d'establir un control d'accés de menors. Però 18 anys no són suficients per a la Societat Espanyola de Patologia Dual (SEPD), que demana elevar l'edat legal per a poder jugar als 21 anys.

De fet, segons han assenyalat, la prevalença de trastorn per joc a Espanya actualment és de l'1-2% en persones adultes, mentre que en adolescents les xifres s'eleven al 3-8%. 

Des de l'SEPD també asenyalen que el joc és una activitat lúdica que, per si mateixa, no crea una addicció. De fet, adverteixen que el 90% dels casos d'addicció al joc estan associats amb altres trastorns de salut mental i es donen en persones més vulnerables.

Per això reclamen a l'administració pública protocols que identifiquin les persones ludòpates com a pacients víctimes d'una patologia mental molt complexa. També exigeixen que els esforços destinats a combatre el trastorn per joc se centren en la rehabilitació del pacient amb l'objectiu de reinsertar-lo, i no únicament en la regulació del joc.

Els perills del joc en línia

Segons les veus expertes, la modalitat del joc en línia és més addictiva que el joc presencial a conseqüència de l'estimulació visual, la possibilitat de jugar en solitari i durant les 24 hores del dia. 

També et pot interessar

stats