La Comunitat de Madrid i l’Ajuntament pacten regular la distància mínima per a demanar un VTC

El sector del taxi estudiarà l’acord per a intentar posar fi a una vaga que dura ja cinc dies a la ciutat.

Taxis concentrats davant d'Ifema
Taxis concentrats davant d'Ifema / Ricardo Rubio (Europa Press)

El president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, i l’alcaldessa de la capital, Manuela Carmena, han avançat un preacord entre les dues administracions per a regular els vehicles de transport amb conductor (VTC) mitjançant una distància mínima a l’hora de contractar el servei. Amb aquest moviment tracten de frenar la vaga del sector del taxi a la ciutat, que dura ja cinc dies, i a la qual s’ha afegit, en les últimes hores, una vaga de fam de huit taxistes en protesta per la falta de regulació de les llicències VTC. 

El document conjunt en què treballen Garrido i Carmena elimina la precontractació horària i es substuiria per una de distància, és a dir, que hi haja una distància mínima entre els VTC i el client perquè puga contractar-lo. Les dues administracions encara no han concretat quina serà aquesta distància. Es tracta, com ha explicat el president de la Comunitat de Madrid, d’eliminar el concepte de precontractació temporal, en què hi havia “un desacord absolut” i que podia dur a “reclamacions multimilionàries”, i introduir-ne un de nou, el de precontractació espacial.

A més, l’acord introdueix el descans obligatori per als vehicles de transport amb conductor durant la setmana, igual que fan els taxis. Amb aquesta mesura, durant els caps de setmana podria haver-hi “una reducció de fins al 50%” de vehicles VTC, segons ha assenyalat l’alcaldessa, Manuela Carmena. 

La taula tècnica integrada per la Comunitat i l’Ajuntament ha arribat a aquest preacord que, tot i que no està encara del tot tancat, suposa per a Garrido “un grandíssim avanç”. Ara, el col·lectiu del taxi estudiarà l’acord però en principi s’inclina a acceptar-lo i a posar fi, així, a la vaga indefinida.

També et pot interessar

stats