La comunitat científica reclama accions reals contra el canvi climàtic

Els investigadors no confien en cap avanç en els acords de la COP27

Els activistes climàtics denuncien la falta d'accions de la comunitat política / À Punt NTC

Els efectes del canvi climàtic han provocat una rebel·lió científica. Des dels diferents parts del món, els investigadors han canviat els laboratoris per l’activisme de carrer com a l’única via per a cridar l'atenció de la societat i dels polítics sobre el que consideren una situació d'emergència i demanar accions reals.

Un dels impulsors d’aquest moviment a Espanya és Fernando Valladares, treballador del CSIC, qui anima els companys a emprendre més accions. Al seu costat, Tao Gómez, antic investigador de la Universitat Politècnica de València, també donava la veu d’alarma.

Els dos activistes han demanat actuar d'urgència contra el canvi climàtic i no tenen moltes esperances posades en els acords de la COP27, que està a punt d'acabar.

“Jo ja no espere res, considerant l’historial. En trenta anys s’han celebrat vint COP i només hem obtingut un augment de les emissions de CO₂ en un 60%”, ha explicat Michelle Sanniti, membre del moviment social Extinction Rebellion.

Tots ells asseguren que el canvi climàtic avança a passos agegantats i amb les seues accions, que estan fent la volta al món, esperen poder despertar a temps els que encara no se n'han assabentat.

També et pot interessar

stats