Les comunions ja s’assemblen a les bodes: el preu mitjà de la celebració frega els 5.000 euros

La despesa més gran arriba amb el banquet, però la inflació ha fet que les famílies ajusten més el pressupost

Imatge d'arxiu d'una comunió / À Punt NTC

S'acosta l'època de les comunions i les famílies han de fer comptes per a poder quadrar pressupostos. Segons l'Associació Espanyola de Consumidors, el preu mitjà de celebrar una comunió s'acosta als 5.000 euros. I és que cada vegada s'assemblen més a una boda. 

Falta un mes exacte per a la comunió de la seua filla i Manuel Moreno ja ha arreplegat el vestit que ella mateixa ha triat. És conscient que celebrar aquest dia comporta una despesa important. “Amb el restaurant, vestits i més despeses, m’he gastat vora 6.000 euros”, assegura. El vestit i els complements suposen una de les partides més importants del compte total. La gerent de la botiga La Folie, Susi Domènech, explica que hi ha dels més bàsics per 380 euros fins als 1.800 euros. 

Però les comunions s'han convertit en un acte social molt semblant a les bodes i la despesa més gran arriba amb el banquet. Tot i això, la inflació ha fet que les famílies estalvien més. “Afortunadament, tenim demanda, omplim, però amb els pressupostos més acotats i més negociats”, apunta el gerent de la Masía de las Estrellas, Félix Espinar. 

Segons l'Associació Espanyola de Consumidors la despesa mitjana d'una comunió s'acosta als 5.000 euros. Tot depén dels extres que s'hi vulguen afegir, com la barra lliure, la taula de dolços o els fotògrafs. La indumentària de la resta de la família, arreglar i pintar la casa si toca ensenyar el vestit o l'església completen un compte que moltes vegades excedeix el que s'havia pressupostat.

També et pot interessar

stats