Compte arrere per a l’exhumació de Franco

La maquinària entra al Valle de los Caídos i el govern espanyol ha de comunicar-ho a la família 48 hores abans.

Mausoleu del Valle de los Caídos

Aquesta setmana comença el compte arrere per a l’exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos. El diumenge han entrat les màquines al mausoleu i esperen ordes del govern espanyol per a iniciar el procediment.

Encara no hi ha data oficial, però l’executiu de Pedro Sánchez es va comprometre a avisar la família Franco 48 hores abans de l’exhumació i, pel que sembla, aquesta comunicació encara no s’ha produït. El govern espanyol apura el termini que es va fixar com a límit per a traure el dictador abans de divendres 25 d’octubre.

El Valle de los Caídos va tancar al públic el divendres 11 d’octubre perquè pogueren començar els preparatius de l’operació . Les restes de Franco les traslladaran al cementeri del Pardo-Mingorrubio. 

L’exhumació del dictador tanca un llarg procés que ha durat setze mesos i ha estat marcat pels entrebancs judicials que ha posat la família Franco, que va recórrer davant el Tribunal Suprem la decisió del govern central. Ara, s’acabarà amb 44 anys d’anomalia a Europa, on cap dictador del segle XX està soterrat en un mausoleu.

També et pot interessar

stats