Compte enrere per a la celebració d’unes Falles d’estiu atípiques

Les Falles es coordinaran amb la policia per a evitar grans concentracions que puguen acabar en brots massius

València es prepara per a la celebració d’unes Falles d’estiu atípiques

Comencen els preparatius per a aquestes Falles d'estiu atípiques. Les tanques preparades, la il·luminació especial, i fins i tot l'avís als conductors: s’inicia el compte arrere perquè els carrers pròxims a les falles d'especial es tallen al trànsit i no es puga aparcar.

Als carrers ja es veuen els primers elements que anuncien que en els pròxims dies es farà la plantà. La missió més important d’enguany serà la d'evitar les aglomeracions, per la qual cosa caldrà posar especial atenció per a evitar estes situacions de risc en temps de Covid-19.

Els darrers anys, en punts com la plaça de l’Ajuntament o els carrers on es planten les falles de Secció Especial, mantindre la distància de seguretat és quasi demanar un miracle. Enguany confien que la gent estiga conscienciada, i a més preparen formes de control. El vicepresident de la falla de Convent Jerusalem, Eduardo Monfort, ha explicat que limitaran l’aforament, instal·laran cartelleria informativa i insistiran en l’ús de la mascareta.  

Faran el mínim possible dins dels casals, on es limita l'aforament a la meitat, i s'ajuntaran en grups bambolla. Encara que fora, han preparat diferents sistemes per a evitar aglomeracions. Segons Rafa Mengó, president de la Federació de Falles d'Especial, hi haurà una o dos eixides en els casals i es podrà controlar l’aforament a través de diferents sistemes, com el d’una aplicació mòbil.  

Les comissions falleres pensen que no s'hi concentrarà tanta gent com de costum. Fins i tot hi ha membres de les comissions que bé per les dates, bé per la por dels contagis ja han avisat que no participaran en els actes festius. En tot cas, pel que puga passar, caldrà una coordinació estreta amb la policia per a evitar grans concentracions que puguen acabar en brots massius. 

També et pot interessar

stats