De comptador de feminicidis, a piràmide de la violència masclista

Una intervenció artística transforma el marcador de la façana de l’IVAM per a aprofundir en els causes de la violència contra les dones

Piràmide de la violència masclista a l'IVAM
Piràmide de la violència masclista a l'IVAM / StoolStreetArt

El comptador de feminicidis instal·lat a la façana de darrere de l’Institut Valencià d’Art Modern s’ha transformat, a les portes d’un nou 8M, en una piràmide de la violència masclista.

Gràcies a una intervenció artística de StoolStreetArt, l’obra no només enregistrarà la xifra de crims masclistes, sinó que servirà per aprofundir en els causes de la violència contra les dones i sensibilitzar sobre les més violències subtils, com el llenguatge no inclusiu o l’humor sexista.

La piràmide de la violència masclista és una creació inspirada en el treball del sociòleg norueg Johan Galtung, que va establir que les causes de la violència directa contra un col·lectiu determinat estan relacionades amb la violència estructural i la violència cultural que les realimenta.

Durant l’acte d’inauguració de la intervenció artística, l’associació Alanna, que treballa amb dones supervivents de la violència de gènere, ha actualitzat el comptador de feminicidis, que suma 99 dones assassinades a Espanya el 2019.

La xifra és superior a la que aporta la Delegació de Govern, que ascendeix a 55 dones assassinades el 2019. La raó és que plataformes com Feminicidio.net, seguides per molts col·lectius feministes, inclouen entre les víctimes de la violència de gènere no només les dones assassinades per parelles o exparelles, sinó els feminicidis no íntims, els infantils, els familiars, els de menors i els de dones prostitutes.

També et pot interessar

stats