Com puc comprovar si s’ha filtrat el meu compte de Facebook

Aquest cap de setmana s’ha filtrat informació sobre 11 milions d’usuaris espanyols d’aquesta xarxa social. 

Imatge d'arxiu de dos usuaris de Facebook
Imatge d'arxiu de dos usuaris de Facebook / Reuters

La xarxa social Facebook s'ha vist afectada aquest cap de setmana per la reaparició d'una base de dades filtrada en Internet amb informació sobre 530 milions d'usuaris al món, dels quals quasi 11 milions de comptes pertanyen a usuaris espanyols.

A pesar que són dades filtrades en 2019 que Facebook va corregir a l'estiu de 2020, existeixen eines amb les quals els usuaris de la plataforma a Espanya poden comprovar si el seu compte i la seua adreça de correu electrònic associada han aparegut en la filtració.

Per a consultar-ho, és possible acudir a la pàgina web Have I Been Pwned?, en què s'arreplega de forma actualitzada la informació de les principals bretxes de dades de serveis d'Internet. La base de dades de Facebook filtrada de nou ja s'ha afegit al seu llistat.

Els usuaris només han d'introduir en la pàgina principal de la web l’adreça de correu electrònic, i Have I Been Pwned? informa de si algun compte associat a aquest e-mail ha aparegut en alguna filtració massiva de dades, inclosa la de Facebook.

'Have I Been Pwned?' informa si algun compte associat a l'e-mail ha aparegut en la filtració massiva de dades
'Have I Been Pwned?' informa si algun compte associat a l'e-mail ha aparegut en la filtració massiva de dades / À Punt NTC

La pàgina de ciberseguretat especifica quins han sigut els serveis afectats per les filtracions, la data d'aparició de la bretxa de dades en Internet i quin tipus de dades han sigut els afectats. En el cas de Facebook incloïen noms, números de telèfon, identificadors de Facebook, dates de naixement, biografies i, en alguns casos, adreces de correu electrònic.

A més, Have I Been Pwned? informa sobre si aquestes dades personals no només s'han filtrat sinó si també s'han publicat en fòrums gratuïts, la qual cosa els torna encara més accessibles per als cibercriminals. 

També et pot interessar

stats