Compromís sol·licita que ‘L'abraçada’, de Joan Genovés, s'expose a València

Demanen que el Ministeri de Cultura cedisca temporalment el quadre, que es guarda al Museu Reina Sofia.

Joan Genovés posant en el Museu Reina Sofia al costat de la seua obra 'L'Abraçada'
Joan Genovés posant en el Museu Reina Sofia al costat de la seua obra 'L'Abraçada' / Bernardo Rodriguez (Efe)

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, Compromís ha sol·licitat al Ministeri de Cultura que cedisca temporalment el quadre L'abraçada, de Joan Genovés, perquè es puga exposar públicament a València de manera temporal, després de la defunció d'un dels pintors valencians més internacionals.

La peça es guarda al Museu Reina Sofia i va servir d'imatge a un cartell d'Amnistia Internacional i com a base per a l'escultura que homenatja els advocats assassinats al carrer d'Atocha de Madrid.

La formació valenciana assegura que s’ha de fer un reconeixement a qui ja és “tot un símbol de democràcia i reconciliació”, i que tots els valencians i valencianes puguen gaudir de la seua obra més emblemàtica, “en un moment en què es troben a faltar les abraçades”.

Tant el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, com el titular de Cultura de la Generalitat, Vicent Marzà, han coincidit que aquest seria un gran homenatge a la figura del "xiquet que dibuixava tan bé" i als valors democràtics i de justícia social que transmetia en les seues obres.

També et pot interessar

stats