Compromís proposa prohibir les màquines d'apostes en bars per a combatre la ludopatia

La formació planteja unificar mesures com un sistema d'identificació per a evitar que juguen menors o addictes.

Màquines escurabutxaques
Màquines escurabutxaques / Fundació Descobreix

Compromís planteja que la futura llei valenciana del joc prohibisca la instal·lació de màquines d'apostes en establiments d'hostaleria i similars per a erradicar la "pandèmia" de la ludopatia. A més, proposa unificar mesures com un sistema d'identificació per a evitar que juguen menors o addictes, una distància mínima de mil metres al centres educatius i una moratòria de cinc anys per a concedir noves llicències.

Les propostes volen combatre una addicció que la formació considera “comparable a l'heroïna". Previsiblement, la llei del joc tirarà endavant aquesta legislatura com "una de les grans iniciatives de la legislatura" del Botànic II, després de l'aprovació del projecte el mes d'octubre passat, per segona vegada.

Amb uns 500 locals de joc en funcionament a la Comunitat Valenciana, Compromís vol prohibir la instal·lació de màquines de joc i apostes i de la seua publicitat en recintes esportius.

A més, la formació planteja una estratègia valenciana integral de prevenció i tractament del joc patològic, coordinada per la Conselleria de Sanitat i revisada periòdicament. 

També et pot interessar

stats