Compromís demana al president Sánchez que retire la creu franquista del parc de Ribalta

La coalició presenta al Congrés i al Senat una proposició no de llei perquè es complisca la llei de la memòria històrica a Castelló.

La creu franquista ocupa un lloc destacat al parc de Ribalta de Castelló
La creu franquista ocupa un lloc destacat al parc de Ribalta de Castelló

La diputada de Compromís al Congrés, Marta Sorlí, i el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, han registrat una proposició no de llei i una moció perquè el govern ordene a l'Ajuntament de Castelló retirar l'anomenada creu dels caiguts del parc de Ribalta. Ho han fet perquè, segons ha destacat Sorlí, “es tracta de fer complir la llei de memòria històrica”.

Aquestes iniciatives arriben més d'un any després de l'anunci de la retirada de la creu per part de l'Ajuntament, un anunci que va provocar una agra polèmica entre els dos partits socis de govern: Compromís i PSOE.  

Un comité d'experts va considerar el monument un símbol d'exaltació de la Guerra Civil i la dictadura franquista que actua, en dates determinades, com a punt de concentració per a l'exaltació del franquisme. Ara, en declaracions a À Punt Mèdia, la diputada Marta Sorlí ha manifestat: “el comité d'experts ha dit que no existeix cap de les excepcions perquè es mantinga aquest símbol feixista. Així que cal enderrocar-lo com més prompte, millor”.

També et pot interessar

stats