Compromís demana al govern estatal que legisle contra la violència obstètrica

La formació insta l'executiu central a esmenar el projecte de llei sobre salut sexual i reproductiva arran d'un dictamen de la CEDAW

La inclusió de la violència obstètrica en la llei integral contra la violència de gènere ha generat polèmica
Compromís demana al govern estatal que legisle contra la violència obstètrica
16 de juliol 2022 - 18:24

El grup Compromís a les Corts ha demanat al govern central que esmene el projecte de llei sobre salut sexual i reproductiva i d'interrupció de l'embaràs per a evitar la violència obstètrica. Ho ha fet arran del dictamen del Comité de Nacions Unides per a l'Eliminació de la Discriminació contra la Dona (CEDAW) del passat 13 de juliol, que ha instat Espanya a indemnitzar una dona per les diverses situacions patides durant el part.

La dona va denunciar que va ser sotmesa a una inducció del part i a una cesària involuntària durant la qual la van lligar de mans. Si s'hagueren seguit els protocols i els estàndards aplicables, hauria pogut donar a llum de manera natural, assegura un membre del Comité.

"És esperable que davant d'aquest nou requeriment de l'ONU, que no és el primer, i davant del nombre creixent de casos que alerten sobre la gravetat d'aquesta discriminació, el projecte de llei estatal contemple els dictàmens de l'ONU", ha afirmat la diputada i portaveu d'Igualtat de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro.

La llei de salut sexual i reproductiva i d'interrupció voluntària de l'embaràs impulsada pel govern espanyol no contempla la violència obstètrica, però a la Comunitat Valenciana "sí que incloem en la llei valenciana de salut la violència obstètrica com una discriminació contra la dona que cal combatre", ha recordat Mònica Àlvaro.

També et pot interessar

stats