Compromís assegura que el govern estatal "responsabilitza" Presidència de la reciprocitat entre televisions autonòmiques

El senador Carles Mulet considera que la situació podria desbloquejar-se "sense esperar un dia més".

Carles Mulet, senador de Compromís, en una imatge d'arxiu
Carles Mulet, senador de Compromís, en una imatge d'arxiu / Efe

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha assegurat que el govern espanyol "responsabilitza" Presidència de la Generalitat del fet que no hi haja reciprocitat en les emissions televisives entre Aragó, Catalunya, les illes Balears i el País Valencià.

El senador va preguntar sobre la possibilitat d'aconseguir un nou múltiplex (MAUT) al territori valencià, com el d'altres autonomies com la catalana, per a fer possible la reciprocitat d'emissions aragoneses, catalanes i balears.

La resposta del govern estatal ha sigut que "el marc jurídic actual permet dur a terme l'emissió del servei públic de comunicació audiovisual per ones hertzianes terrestres d'una comunitat o ciutat autònoma en una altra limítrofa i amb afinitats lingüístiques i culturals".

Així doncs, Mulet considera que existeixen convenis amb les comunitats autònomes involucrades i hi ha fórmules "ben clares" per a utilitzar l'espectre hertzià, la responsabilitat de l'intercanvi de senyals "recau sobre Presidència de la Generalitat".

La formació valencianista defensa que açò "afavoriria la pluralitat i la comunicació" i tindria beneficis per al foment del sector audiovisual, sectors econòmics i culturals.

El portaveu de Compromís ha afirmat que "existeix en els departaments implicats gent prou sensible per a desbloquejar aquesta situació sense esperar un dia més, ja que han passat deu anys i és temps suficient sense que Presidència haja fet ni un sol pas".

També et pot interessar

stats