Les compres en línia augmenten un 155% a les zones rurals durant la pandèmia

Un 16% de les comandes les ha fetes la gent major de 60 anys

Un 16% del usuaris de zones rurals que compren per internet són gent major / À Punt NTC

La pandèmia i el confinament han provocat que a les zones rurals les compres en línia hagen crescut un 155%. D'aquestes comandes, un 16% les ha fetes la gent major de 60 anys. Així ho mostra un informe Kantar sobre l'ús d'internet a les zones despoblades, on de mitjana una de cada deu persones no tenen ni l'opció d'accedir a una xarxa.

Així i tot, l'ús d'aquest recurs encara està per davall de la mitjana. Només un 2,5% fa la compra setmanal en línia i, pel que fa al consum de les plataformes digitals, també és 7 punts inferior. Les xarxes socials també s'utilitzen menys, sobretot entre la població major de 60 anys. Només les utilitzen  3 de cada 10 persones.

És el cas d’alguns municipis de la comarca de la Vall d'Albaida, on l'ús d'internet baixa un 10% respecte a la mitjana i el consum de les xarxes socials també baixa fins a un 38%. Entre els productes més venuts, es troba material agrícola, cremes i en general qualsevol tipus de tràmit. 

Antonio López, veí de Montaverner, ha assegurat que durant el confinament es connectava per a veure pel·lícules o fer gimnàstica. Teresa, veïna del municipi de Sempere, també ha contat com fa la compra en línia perquè li arribe a casa. 

Tot i això, la falta de cobertura en algunes zones fa patent la bretxa digital que encara existeix entre les zones rurals, menys poblades, i els grans nuclis poblacionals.

També et pot interessar

stats