Les compres de joguets en línia produeix el tancament del comerç tradicional

Els joguets tecnològics guanyen la partida i ja representen el 52% de la carta als Reis.

Els experts recomanen que l’exposició a pantalles s’evite abans dels 2 anys
Els experts recomanen que l’exposició a pantalles s’evite abans dels 2 anys / Arxiu

Els joguets tecnològics ja representen el 52% de la carta als Reis, una tendència que, amb l’augment de les compres per internet, està fent desaparéixer les botigues tradicionals de joguets. De fet, una de cada cinc botigues tanca les portes per aquest motiu.

Els comerços que volen continuar han d’adaptar-se o trobar fórmules imaginatives per tal de sobreviure. Alguns també obrin un web per a tractar d’atraure el nou perfil de comprador. Altres xicotets comerços s’uneixen a l’hora de fer enviaments i millorar-ne així la competitivitat. El comerç de proximitat aposta per un tracte diferenciat a la clientela, per assessorar i aconsellar a l’hora de triar el joguet més adequat per a cada edat.

Però la realitat és que els més menuts demanen tauletes, mòbils i videojocs. Cada vegada es juga menys al carrer i han augmentat les hores que xiquets i xiquetes dediquen a jugar a jocs més sedentaris i individuals enfront dels jocs col·lectius i a l’exterior.

Mòbils, videojocs i tauletes són el nou entreteniment per als més menuts de la casa i és que, hui dia, este tipus de joguets representa més de la meitat del que es demanen els xiquets a la carta dels Reis. Els experts recomanen no incloure aquest tipus de jocs si no aporten cap valor afegit i és per això que ara les famílies busquen joguets que afavorisquen l’adquisició de destreses en ciència, matemàtiques, tecnologia, art o enginyeria.

Els experts recomanen que l’exposició a pantalles s’evite abans dels 2 anys. A més, són partidaris que els adults activen les eines de protecció parental que disposen aquests dispositius. Però per damunt d’aquests consells, aposten per establir un horari d’ús dels aparells electrònics. Horari que ha de ser variable i amb temps limitats i que no siguen massa llargs. D’altra banda, recomanen que els adults siguen un exemple que seguisquen els menuts. Igualment, consideren que cal fomentar les activitats amb altres xiquets, i els jocs de taula.

També et pot interessar

stats