"Compres el que compres, estem amb tu’’, el lema d’enguany en el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores

A causa de la pandèmia, la Conselleria d’Economia Sostenible demana els consumidors cautela amb les compres compulsives. 

Una persona al supermercat.
Una dona compra al supermercat / À Punt

El Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, que se celebra aquest dilluns, ve marcat per una pandèmia que ha canviat els nostres hàbits de consum. Per una banda, ha cobrat més importància el comerç de proximitat, i per una altra, la quarantena i altres circumstàncies que han dificultat la mobilitat han impulsat el consum en línia, segons dades de la Conselleria d’Economia Sostenible. 

 

Davant aquests nous comportaments, la Conselleria d’Economia Sostenible ha llançat una campanya de sensibilització amb el lema “Compres el que compres, estem amb tu’’ , que també ha difós FGV en trens i tramvies de Metrovalència i TRAM d'Alacant.

 

Amb aquesta, fa una crida a les persones consumidores perquè reflexionen al voltant del consum que fan, “que si és consum en línia pot portar al consum compulsiu”, ha assegurat la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Rosa Ana Seguí, durant el webinari realitzat

juntament amb l’Ajuntament de València i les associacions de consumidors amb motiu d’aquesta jornada. 

 

Reivindicació d’un consum responsable

 

La celebració d’enguany també reivindica la importància de la formació de les persones consumidores per tal d’aconseguir un consum responsable, especialment entre els més joves, que son el futurs consumidors i consumidores. El mes passat el govern espanyol va aprovar un decret llei que regula la figura de les persones consumidores vulnerables per a evitar abusos sobre els col·lectius més desprotegits. 

 

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball recorda que tots els punt d’informació així com les associacions de consumidors estan al servei de qualsevol ciutadà, per a poder informar-se “'abans, durant i després de decidir la compra d’un

producte'”. També demanen reflexionar al voltant de les nostres decisions, “'que poden provocar canvis en les regles de producció'” afirma la directora general de Comerç, Artesania i Consum. 

 

L’Estatut de les Persones Consumidores i Usuàries

 

L’Associació Ciutadania i Comunicació (Acicom), presenta per a la celebració aquest dilluns l’Estatut de les Persones Consumidores i Usuàries de la Comunitat Valenciana adaptat per a lectura fàcil.

 

També et pot interessar

stats