Els alineadors comprats per internet poden destrossar-te la boca

Les veus expertes alerten dels perills d'aquest fenomen a l'alça que pot tindre conseqüències irreversibles

Una ortodoncista és entrevistada per una reportera d'À Punt / À Punt NTC

Internet i les xarxes socials estan plens d'ofertes d'alineadors invisibles barats i clíniques de baix cost que ofereixen tractaments a preus quasi impossibles, però els resultats disten molt d'un somriure perfecte.

Maria, una de les persones afectades, explica que li oferien molt bon preu i un finançament a molts mesos. Però una vegada començat el tractament passaven els mesos i la situació, lluny de millorar, es convertia en un malson. “Quan vaig començar el tractament tot anava bé, però al cap de sis mesos vaig notar que les dents es movien moltíssim i que les genives canviaven de color”, relata Maria. 

Per la seua banda, Laura, que també va comprar un d’aquests alineadors, afirma que va començar a notar que se li enganxava la mandíbula i que no podia obrir la boca. “M'estava espantant molt”, relata. No les va supervisar cap professional i asseguren que les atenia un personal diferent cada vegada i que mai hi havia les mateixes persones a la clínica.

Per això, els especialistes ho tenen clar: “La salut no està en oferta”. Cayetana Manglano, odontòloga i ortodoncista assevera que “s’ha d’acudir sempre a un professional de confiança que sàpia perfectament el que està fent amb les teues dents, la teua boca i la teua salut”.

També et pot interessar

stats