La compravenda d’habitatges cau un 13,5% en un any a la Comunitat Valenciana

A Espanya s'ha passat de 40.743 operacions a les 35.268 d'ara.

La compravenda d’habitatges cau un 13,5% en un any a la Comunitat Valenciana
La compravenda d’habitatges cau un 13,5% en un any a la Comunitat Valenciana

La compravenda d'habitatges registrats a la Comunitat Valenciana ha baixat en un 13,5% aquest octubre respecte del mateix mes de l'exercici anterior, mentre que el descens a tot Espanya ha sigut del 13,4%, segons l'avanç de l'Estadística Registral Immobiliària del quart trimeste realitzat pel Col·legi de Registradors.

Si es comptabilitzen les compravendes de tota mena d'immobles, no només d'habitatges, el descens a la Comunitat Valenciana en relació a l'octubre de 2019 és sensiblement inferior, perquè se situa en un 10,7%, mentre que la caiguda a tot Espanya és de l’11,2%.

A Espanya, s'ha passat de les 82.594 operacions entre el mesos de gener i octubre de 2019, a les 73.358 d'aquest 2020, en una estadística que ha deixat tretze regions en percentatges negatius en comparació amb l'any anterior, amb les excepcions d'Astúries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Extremadura.

El nombre d'hipoteques totals constituïdes a la Comunitat Valenciana mitjançant la inscripció en el registre a l'octubre representen una baixada del 6% en relació a l’octubre de 2019, mentre que a tot Espanya la caiguda ha sigut del 6,7%. Si atenem únicament a les hipoteques sobre habitatge, la diferència amb la mitjana nacional és desfavorable per a la Comunitat Valenciana, ja que ho fa a un ritme del 7,8%, mentre que a tot Espanya cau un 4,7%. El descens de la Comunitat Valenciana inverteix la tendència del passat mes de setembre, en el qual les hipoteques van créixer un 7,6%.

Segons recalca el Col·legi de Registradors, cal tindre en compte que el nombre d'hipoteques inscrites al setembre de 2019 es va veure afectat a la baixa a causa dels canvis produïts amb la Llei 5/2019, reguladora dels contractes de crèdit immobiliari, que va provocar alguns endarreriments en la gestió d'hipoteques durant juliol i agost d'aquest any, la qual cosa va repercutir en un descens d'inscripcions hipotecàries al setembre de 2019.

Per això, el volum i la taxa de variació de setembre del 2020 van mostrar un important augment no necessàriament representatiu de la situació real del mercat; aquesta situació va tendir a normalitzar-se a l'octubre, amb descensos moderats tant en habitatge com en tota mena d'immobles en relació al mateix mes de 2019.

També et pot interessar

stats