Com comprar en Internet de manera segura aquest Nadal?

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades dona consells pràctics en una guia per a adquirir productes en línia.

Consells per a comprar en Internet de forma segura
Consells per a comprar en Internet de forma segura / Agència Espanyola de Protecció de Dades

El percentatge d'usuaris i d'usuàries que fan comandes de béns i serveis en línia a Espanya és el 50%, segons arreplega l'Agència Espanyola de Protecció de Dades en una guia que ha elaborat per a promoure la compra segura en internet. El document recull els drets que assisteixen els usuaris i usuàries en els processos de compra i contractació en línia, i ofereix consells i recomanacions que afecten àrees com ara la privacitat, el consum o la persecució de pràctiques delictives.

Hi ha una sèrie de mesures que cal tindre en compte abans de fer qualsevol compra per internet: posar a punt els dispositius, tindre el sistema operatiu actualitzat, comptar amb un antivirus, eliminar les aplicacions que no s'utilitzen, evitar l'ús de dispositius compartits i no connectar-se a xarxes públiques wi-fi per a fer aquestes transaccions. Igualment, també és recomanable identificar les tendes i establiments en línia que són de confiança i comprovar que es tracta de comunicacions segures (https).

Si es decideix a comprar, cal veure les maneres de pagament disponibles. També, en la configuració de comptes d'usuari, pensar contrasenyes segures i veure si hi ha opcions de doble verificació per a garantir una compra més segura. Es recomana que si els comptes d'usuari guardats per a fer pagaments no estan ben configurats, s'opte per no guardar les dades i introduir-les cada vegada que es fa una transacció.

També es vol promoure pràctiques que afavorisquen el respecte a la protecció de dades personals, per exemple, una vegada realitzada la compra. S'ha de guardar el secret professional i en cap cas fer públiques les dades dels visitants i clients d'un comerç en línia sense el seu consentiment.

També et pot interessar

stats