La compra de vivendes cau un 12,8% a la Comunitat Valenciana, el triple que al conjunt d'Espanya

La caiguda es modera en comparació amb les dades de gener i suma el segon mes consecutiu en negatiu d'aquesta estadística

Vivendes en un carrer de València
Vivendes en un carrer de València

La compravenda de vivendes va moderar la seua caiguda a la Comunitat Valenciana durant el mes de febrer. Tot i això, es va registrar un 12,8% menys d'operacions durant el segon mes de l'any (la caiguda va ser del 15,3% en gener). En total, es van formalitzar 5.871 operacions de compravenda durant febrer a la Comunitat Valenciana, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El descens d'aquest indicador triplica les dades registrades al conjunt d'Espanya, on aquestes operacions van baixar un 4,3%.

La Comunitat Valenciana va ser durant el mes de febrer la quarta autonomia on més es van reduir les compres de vivendes. Aquesta evolució contrasta amb la que es va registrar un any abans, període previ a l'inici de la pandèmia. El febrer de 2020 es van formalitzar 6.530 compravendes de vivenda a tot el territori valencià, xifra que representava un repunt del 2% i en un context nacional on aquestes operacions creixeren un 0,1%.

Amb aquesta caiguda, a més, la compravenda d'habitatges encadena dos mesos consecutius en negatiu després dels repunts de novembre i desembre i una retallada acumulada del 10% des de l'inici de l'any, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

També et pot interessar

stats