Una bicicleta elèctrica destapa el laboratori de falsificació de bitllets de 500 euros més gran d'Europa

Darrere de l'organització hi havia un espanyol d'uns 50 anys amb alt coneixement en arts gràfiques, que ja va passar per presó per fets similars

Una màquina de detecció de bitllets falsos en un laboratori de producció de bitllets de 500€
Una màquina de detecció de bitllets falsos en un laboratori de producció de bitllets de 500€ / Europa Press

La compra d'una bicicleta elèctrica en una botiga de Barcelona amb dos bitllets de 500 euros i el descobriment per part d'un veí d'una motxilla amb 4,3 milions han permés desarticular l'organització criminal darrere del laboratori més gran de falsificació d'aquesta mena de bitllets de gran qualitat, pràcticament indetectables, que estava activa a Europa en l'última dècada.

Segons els investigadors, el laboratori hauria produït més de huit milions d'euros falsos durant els tres mesos que van tindre el laboratori funcionant, segons l'operació desenvolupada pels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, que ha permés detindre de nou a Tomàs, un espanyol d'uns 50 anys al capdavant de la impressió dels bitllets en paper que ja va estar en presó per fets similars. En el temps que va estar en llibertat, Tomàs va aconseguir muntar de nou un taller d'impressió en una nau a la província de València.

En total s'ha detingut dotze persones, entre les quals es troben els principals distribuïdors d'una organització que se servia del finançament de narcotraficants per a produir els bitllets falsos que després adquirien per a la distribució de drogues. Sis n'han ingressat en presó.

S'han realitzat nou entrades i registres en naus industrials i caravanes a les províncies d'Alacant, Barcelona, Màlaga, Terol i València, en col·laboració amb Europol.

També et pot interessar

stats