Com es comporten els viatgers en estiu?

Segons un informe, la gent prefereix viatjar en cotxe, les destinacions de sol i platja i els hotels més que no els apartaments turístics 

Els turistes prefereixen les destinacions de sol i platja, segons un informe / À Punt NTC

Set de cada deu viatgers nacionals té previst anar-se’n de vacances aquest estiu, segons un informe elaborat per l’Observatori Nacional del Turisme Emisor, que analitza les conductes de la gent durant aquest període. La gran majoria dels viatgers (76%) han avançat que gaudiran dels dies lliures en parella. Les destinacions favorites són les de sol i platja, culturals i de relaxació. Només el 15% ha reconegut que no té previst viatjar en vacances, la major part per l’alçada de preus o falta de pressupost.

Entre els que ja han escollit destinació i reservat allotjament, la gran majoria han dit que es mouran pel territori nacional, mentre que un terç s’ha decantat per un enclavament internacional. Entre les motivacions principals destaca relaxar-se, descansar i desconnectar. Entre les prioritats, que la destinació siga nova o desconeguda, que el viatge isca barat i que l'allotjament siga de qualitat. També valoren molt positivament que el destí no estiga massificat i que hi haja la possibilitat de realitzar activitats diverses.

De tot l’estiu, l’agost és el mes protagonista de les vacances (40%), seguit de juliol (30%). En general, el 48% dels viatgers gaudirà d'unes vacances d'estiu com a mínim de huit dies i un 14% superaran els 15.

Respecte al tipus d’allotjament, l'hotel lidera el rànquing (49%). Darrere se situa l'apartament turístic (30%). I quant al mitjà de transport, la majoria dels viatgers ha optat per desplaçar-se a la destinació amb el seu vehicle particular (el 57%). Pel que fa a l'avió, experimenta una sòlida recuperació (pròxima al 40%), que recupera a poc a poc els valors anteriors a la pandèmia. 

La major part de les despeses, en allotjament i menjar

El pressupost mitjà de les persones enquestades ronda els 625 euros, la majoria destinats a l’allotjament (34%) i la restauració (25%), seguit del transport (un 20%), fer activitats (un 11%), compres (9%) i altres despeses (1%). 

La majoria dels professionals de les agències participants en l'estudi han assegurat que esperen superar durant aquesta campanya d'estiu la facturació de 2019, l’últim any de normalitat econòmica abans de la pandèmia. De fet, han reconegut que els últims sis mesos han sigut positius per al sector turístic que ha millorat àmpliament les dades del passat any. 

Els agents de viatges no són els únics que respiren optimisme de cara a la temporada estival. Des de la seua òptica, i així ho han confirmat en les enquestes, els viatgers també irradiarien molta il·lusió aquest estiu.

També et pot interessar

stats