Es compleix un any de la sentència de La Manada

Arran de la decisió judicial polèmica, es plantejà una reforma dels delictes sexuals que encara està enlaire.

Es compleix un any de la sentència de La Manada
Es compleix un any de la sentència de La Manada

Aquest divendres, 26 d’abril, es compleix un any de la publicació de la polèmica sentència que va condemnar els cinc membres de La Manada per un delicte d’abusos sexuals i els va absoldre del d’agressió. La secció segona de l’Audiència Provincial de Navarra no va apreciar ni violència ni intimidació en els fets que van tindre lloc durant els santfermins de 2016, quan una jove madrilenya va denunciar haver patit una violació múltiple.

La decisió judicial va ser qüestionada tant per l’àmbit judicial com per l’esfera política i especialment entre els col·lectius i associacions feministes, que van convocar mobilitzacions espontànies a tot Espanya, amb el ja famós crit “No és no” i “Jo sí que et crec”. Així mateix, arran de la sentència, es va plantejar la reforma del Codi Penal per a canviar la tipificació dels delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual.

La revisió, impulsada pel govern de Mariano Rajoy, va ser encomanada a un grup d’experts que va proposar suprimir l’“abús” per a considerar-ho tot “agressió”, una postura que l’actual executiu socialista de Pedro Sánchez sempre ha defensat. No obstant això, la convocatòria electoral del 28 d’abril ha deixat aquesta qüestió enlaire.

També et pot interessar

stats