El comité d’empresa de l’Hospital de Dénia se sent “enganyat” perquè la reversió no es farà abans de les eleccions

En una carta oberta a Ximo Puig manifesten el seu “malestar” per assabentar-se d’aquesta situació “a través dels mitjans”.

El comité d’empresa de l’Hospital de Dénia se sent “enganyat” perquè la reversió no es farà abans de les eleccions
El comité d’empresa de l’Hospital de Dénia se sent “enganyat” perquè la reversió no es farà abans de les eleccions

El comité d’empresa de l’Hospital de Dénia ha assegurat sentir-se “enganyat” per la Generalitat després de conéixer que la reversió del departament no es farà abans de les eleccions, un “estrepitós fracàs” que, assegura, “ha jugat amb l’esperança dels treballadors i usuaris”.

En una carta oberta al president de la Generalitat, Ximo Puig, el comité d’empresa manifesta el seu “malestar” per assabentar-se d’aquesta situació a través dels mitjans de comunicació i de la Junta de Personal.

“En aquests últims anys, la comunicació amb la Conselleria de Sanitat ha sigut quasi nul·la, ja que només s’han posat en contacte amb nosaltres quan hem anunciat mobilitzacions”, afirma el comité, que assegura sentir-se “enganyat”.

Segons indica, “no s’entén com es pot afirmar que hi ha hagut voluntat per part de la consellera Ana Barceló quan ni tan sols s’ha dignat a rebre’ns després d’haver-ho demanat en diverses ocasions”. 

“Igual que no entenem com es pot dir que no hi ha hagut temps, quan s’ha dit en reiterades ocasions des de 2016 i per part del president de la Generalitat que la reversió es faria efectiva en l’actual legislatura”, afig.

Al seu parer, “no es pot utilitzar com a excusa l’avançament de les eleccions quan des de l’inici d’aquesta legislatura ens han fet promeses i hem tingut reunions en les quals sempre se’ns ha dit que s’estava negociant. Entenem que aquestes negociacions mai es van fer o van ser molt poc productives, i que tot ha sigut una cortina de fum”.

A més, denúncia que a causa de la “incertesa” que ha creat la reversió el conveni col·lectiu continua paralitzat des de 2014. 

“Els treballadors i usuaris continuem patint les conseqüències d’aquesta mala gestió, que s’ha vist agreujada en els últims mesos a causa del no cobrament de la carrera professional, complement que perceben les altres concessions administratives”, expliquen.

També critiquen la “baixa ràtio” de treballadors en totes les categories professionals per pacient, i la seua “consegüent deficiència en qualitat assistencial” o la “contínua fugida” de professionals.

Recorden que van iniciar el procés de vaga indefinida que es va paralitzar a l’inici del conflicte col·lectiu per la signatura de totes les centrals sindicals en el tribunal social. 

“No descartem seguir amb aquest procés de vaga una vegada finalitzat aquest conflicte, ja que el futur per als treballadors en el Departament de la Marina Alta es preveu molt negre, sense incentius professionals i amb un conveni caduc”, lamenten. 

També et pot interessar

stats