El comité d'empresa de l'Hospital de Dénia denuncia el "col·lapse total" d'urgències

Asseguren que no hi ha professionals que vulguen treballar al centre per les condicions laborals i alerten també que la situació és tal que hi ha fins i tot llits als corredors

Imatge de l'Hospital de Dénia
Imatge de l'Hospital de Dénia / Europa Press

El comité d'empresa de Marina Salut ha denunciat aquest dimarts que el departament de Dénia (Marina Alta) ha arribat a “un col·lapse total”, amb un servei d'urgències “desbordat, llits als corredors, gent asseguda en terra i amb insuficient personal per a atendre els pacients”, segons assenyalen en un comunicat.

La població que atén aquesta àrea de salut “es triplica” a l'estiu, segons indiquen, mentre que el pla de vacances previst per l'empresa concessionària “no s'està complint”, ja que afirmen que “no se substitueixen les vacances, i els professionals estan doblant torns des del mes de juliol, per a poder cobrir les vacances dels companys”. Aquesta situació comporta “el desgast físic, mental i emocional” del personal, fet que aconsegueix que “no hi ha professionals que vulguen vindre a aquest departament per les condicions laborals”, han denunciat.

El resultat, afirma el comité d'empresa, és que “no hi ha personal per a poder atendre tots els pacients que acudeixen, i que se sumen als que romanen en urgències per no poder ingressar a l'hospital, perquè totes les plantes d'hospitalització estan ocupades”.

D'aquesta manera, assenyalen que es crea “un coll de botella d'acumulació de pacients en el servei d'urgències, que impedeix als professionals treballar en les condicions adequades, amb la falta d'intimitat que tota persona mereix, ja que busquem una qualitat assistencial que, en aquests moments, no podem garantir”.

Per tot això, el comité d'empresa insta la concessionària que adopte “qualsevol mesura que alleugerisca ràpidament i eficaçment aquesta situació, atenent sempre la qualitat de l'assistència i al benestar dels treballadors”.

També et pot interessar

stats