La comissió provincial de l’aigua analitza la situació dels transvasaments

Es reunirà hui per conéixer la situació del Tajo-Segura i del Xúquer-Vinalopó.

La comissió tècnica de la Mesa Provincial de l’Aigua vol conéixer la situació del Tajo-Segura i del Xúquer-Vinalopó.
La comissió tècnica de la Mesa Provincial de l’Aigua vol conéixer la situació del Tajo-Segura i del Xúquer-Vinalopó.

La comissió tècnica de la Mesa Provincial de l’Aigua es reunirà aquest dimecres per a abordar la situació en què es troben els transvasaments Tajo-Segura i Xúquer-Vinalopó. La comissió tècnica té com a objectiu buscar respostes davant la persistent falta d’aigua per a reg a les comarques alacantines. Estudiaran la continuïtat del transvasament Tajo-Segura, i la transferència hídrica que s’espera per al mes d’agost.

També, analitzaran en quin moment es troba la possible aportació de 6,5 hectòmetres del riu Xúquer al Vinalopó que haurien d’arribar aquesta mateixa setmana, però del que, segons diuen els agricultors, no hi ha notícies.

Ángel Urbina, membre d’aquesta comissió, explica que de la reunió eixirà un document de treball que es trametrà a la Generalitat i al Ministeri de Transició Ecològica.

Asaja

Per la seua banda, Joves Agricultors d’Alacant (Asaja), ha qualificat “d’inacceptable” el document del Govern de Castella-La Manxa que reclama no enviar “ni una gota d’aigua per a regadiu” i exigeix que “cessen els atacs” contra el transvasament Tajo-Segura i l’agricultura mediterrània. En un comunicat exposen que aquesta infrastructura és “imprescindible per al manteniment de la producció hortofrutícola de la regió de Múrcia i de les províncies d’Alacant i Almeria.

El president d’Asaja-Alacant, Eladio Aniorte, assenyala que no comprén que “amb una llei vigent que prima els interessos de la conca cedent i que ha impedit que s’hagen fet transferències durant onze llargs mesos, ara tinguen aigua i pretenguen matar-nos de set”.

Asaja demana al president del govern, Pedro Sánchez, que “restablisca el pacte nacional de l’aigua, garantitze la seguretat hídrica a totes les zones d’Espanya d’una forma equilibrada i sostenible, i que impose immediatament la coherència perquè cessen els freqüents atacs que aquesta infraestructura està patint des que el PSOE va arribar al poder”. Per això reclamen a l’executiu una resposta immediata, “perquè les competències en matèria hídrica són de l’estat”.

També et pot interessar

stats