La Comissió de l'Aigua d'Alacant reclama formalitzar el transvasament Xúquer-Vinalopó

També demana noves infraestructures per a l'aigua de les dessalinitzadores.

La Comissió de l\'Aigua d\'Alacant reclama formalitzar el transvasament Xúquer-Vinalopó
La Comissió de l'Aigua d'Alacant reclama formalitzar el transvasament Xúquer-Vinalopó

La Comissió Provincial de l'Aigua d'Alacant ha reclamat al Govern d'Espanya que es formalitze el transvasament Xúquer-Vinalopó i noves infraestructures per a l'aigua de les dessalinitzadores perquè són mesures fonamentals per tal de garantir el reg als agricultors.

Els agricultors alacantins no volen ni poden prescindir de cap subministrament d'aigua. Per això continuen reclamant amb contundència el transvasament Tajo- Segura, encara que el govern espanyol acaba de prorrogar per decret la situació de sequera a les conques del Xúquer i el Segura. El motiu és que de les reserves dels embassaments d'Entrepeñas i Buendía, ara minvades després de l'estiu, poden impedir enviar més de 20 hectòmetres cúbics. 

El decret de sequera obri la porta a mesures excepcionals, com ara l'obertura dels pous d'emergència. Però la Comissió de l'Aigua també vol que s'executen noves infraestructures que permeten que arribe l'aigua de la dessalinitzadora de Torrevella a les diferents comunitats de regants. Aquesta aigua, ben tractada, afavoriria 30.000 hectàrees de cultiu.

També et pot interessar

stats