La comissió gestora de la selectivitat aborda com organitzar les proves per a evitar contagis

La Conselleria estudia distàncies de separació, repartiment de mascaretes i contempla la possibilitat de fer els exàmens als instituts.

Un grup d'estudiants fa un dels examens de la selectivitat en una imatge d'arxiu
Un grup d'estudiants fa un dels examens de la selectivitat en una imatge d'arxiu / À Punt

La comissió gestora de les proves d’accés a la universitat (PAU) es reuneix aquest dijous per a avançar en la coordinació de les proves, que se celebraran del 7 al 9 de juliol, en el cas de la primera convocatòria, i del 8 al 10 de setembre en el cas de la segona. En la trobada, a la qual també assistirà la consellera d’Universitats, Carolina Pascual, s’abordaran els aspectes organitzatius de la selectivitat per a garantir la salut de l’alumnat i el professorat que estiga present en les proves.

Una de les alternatives que està sobre la taula és la de fer els exàmens de les PAU als instituts de secundària dels municipis, amb la finalitat d’evitar desplaçaments i encontres massius, com ocorria en cursos anteriors, quan milers d’alumnes podien arribar a reunir-se en els aularis de les universitats valencianes.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va afirmar dimarts, durant la presentació del pla de desescalada, que les PAU són un dels tres supòsits pels quals s’autoritza l’obertura dels centres educatius.

La responsable d’Universitats es va reunir ahir amb la consellera de Justícia, juntament amb altres responsables de la Generalitat per a analitzar les recomanacions sanitàries de separació entre estudiants o els protocols de desinfecció i neteja de les aules. A més, la Generalitat repartirà mascaretes i gel hidroalcohòlic.

Es calcula que uns 20.000 alumnes faran enguany la selectivitat. La consellera Carolina Pascual va transmetre un missatge tranquil·litzador a l’alumnat i les famílies, a través d’À Punt. La titular d’Universitats es va comprometre la setmana passada que les proves d’accés a la universitat (PAU) es vegen “al menys afectades possible” per la crisi sanitària de la Covid-19.

També et pot interessar

stats