La Comissió Europea tanca una macroenquesta sobre el canvi horari

Han participat 4,6 milions d'europeus per a opinar si s'han de mantindre o no els dos canvis d'hora que es fan cada any.

La Comissió Europea tanca una macroenquesta sobre el canvi horari
La Comissió Europea tanca una macroenquesta sobre el canvi horari

La Comissió Europea (CE) ha donat per conclosa l'enquesta que va iniciar el 4 de juliol per a conéixer l'opinió dels europeus sobre els dos canvis horaris que es fan cada any. En la consulta, els interessats responien si estaven a favor de suprimir els canvis d'hora i, en cas afirmatiu, si preferirien que es quedara fixat l'horari d'hivern o el d'estiu.

Al voltant de 4,6 milions de ciutadans dels 28 països de la Unió Europea han participat en la macroenquesta que té com a objectiu comprovar si les normes s'haurien de modificar, ja que la CE va rebre algunes iniciatives ciutadanes de països com ara Bèlgica i Alemanya que rebutjaven el canvi horari.

La Comissió va posar en marxa el qüestionari després que al febrer el Parlament Europeu li demanara revisar la directiva del canvi d'hora perquè diversos estudis científics han demostrat que pot tindre efectes negatius en la salut. La CE es disposa ara a avaluar els resultats i publicarà un informe en les pròximes setmanes.

També et pot interessar

stats