La Comissió Europea signa amb GlaxoSmithKline la compra d'un tractament contra la Covid

L'executiu comunitari ha negociat amb la farmacèutica l'adquisició del tractament monoclonal sotrovimab tot i que encara està en fase d'investigació

Logotip de la farmacéutica britànica GlaxoSmithKline
Logotip de la farmacéutica britànica GlaxoSmithKline

La Comissió Europea (CE) ha signat un contracte amb la farmacèutica GlaxoSmithKline per a adquirir sotrovimab, el tractament monoclonal contra la Covid-19, segons ha informat aquest dimecres la institució.

Com passa amb les vacunes contra el SARS-CoV-2, l'executiu comunitari ha negociat en nom dels vint-i-set països de la Unió Europea i setze ja han mostrat la seua intenció de comprar un total de 220.000 tractaments, una vegada que l'Agència Europea del Medicament (EMA) n'autoritze l'ús.

L'EMA està analitzant aquest tractament terapèutic, actualment en fase d'investigació, que pot usar-se amb pacients que tinguen símptomes lleus de coronavirus i que no necessiten oxigen suplementari, però que córreguen el risc de desenvolupar la malaltia de manera greu.

Els estudis actuals suggereixen que una administració primerenca de sotrovimab redueix el risc que els pacients patisquen un Covid greu i hagen de ser hospitalitzats.

Els anticossos monoclonals són proteïnes creades en un laboratori que imiten l'habilitat del sistema immunitari per a combatre el coronavirus, adherint-se a l'espícula del virus i impedint que entre en les cèl·lules humanes.

"Ens vam comprometre a tindre almenys tres noves teràpies autoritzades a l'octubre", ha dit la comissària europea de Sanitat, Stella Kyriakides.

El juny passat, Brussel·les va signar un primer contracte amb les farmacèutiques Regeneron i Roche per a adquirir 55.000 dosis del seu tractament monoclonal.

També et pot interessar

stats