La Comissió Europea demana culminar el tram València-França del corredor mediterrani "com més prompte millor"

El vicepresident primer, Frans Timmermans, el considera "essencial" per a reduir les emissions i afavorir el transport de mercaderies.

El vicepresident de la Comisisón Europea, Frans Timmermans
El vicepresident de la Comisisón Europea, Frans Timmermans / Morell (Efe)

La Comissió Europea (CE) considera "essencial" culminar el traçat del corredor mediterrani entre València i la frontera francesa "com més prompte millor" amb l'objectiu de reduir emissions a l'atmosfera i afavorir "un sistema més net de transport". 

En un col·loqui en la seu de l'Oficina de la Propietat Intel·lectual de la UE a Alacant, en què també ha participat el president de la Generalitat, Ximo Puig, el vicepresident primer de la CE, Frans Timmermans, ha relatat que Brussel·les ha finançat 42 projectes del corredor, per valor de 3.000 milions d'euros. 

També, ha assegurat que el tren és un sistema de transport "segur i net" que necessita impuls i que, per tant, la infraestructura ha d'acabar-se. Per al vicepresident de la CE, actualment hi ha un percentatge "baix" de moviment de mercaderies per tren, per la qual cosa l'objectiu de l'organisme és elevar la xifra fins al 27%, és a dir, 72 milions de tones a l'any. 

Després de l'acte, Timmermans s'ha desplaçat a Oriola per a reunir-se amb els alcaldes del Baix Segura i per a observar directament els estralls de l'última DANA.

També et pot interessar

stats