La Comissió Ciutat-Port de València demana la suspensió cautelar de les obres d'ampliació

La Generalitat creu que el port ha d'escoltar les al·legacions presentades al projecte, adjudicat a MSC, i es mostra disposada a canviar-lo.

Terminals del Port de València
Terminals del Port de València / Europa Press

La Comissió Ciutat-Port, entitat que integren diversos col·lectius socials i ecologistes, ha denunciat que hi ha hagut irregularitats en els plecs que regulen les condicions per al concurs d'ampliació del port de València perquè consideren que s'ha beneficiat la naviliera MSC. També han denunciat la falta de transparència de l'Autoritat Portuària a l'hora de facilitar informació que hauria de ser pública.

Aquest dimarts acabava el termini per a presentar al·legacions al projecte que ha presentat grup MSC per a l'ampliació de la terminal de contenidors del port de València, i la Comissió Ciutat-Port ha presentat una nova al·legació en què demana que s'aplique el principi de "precaució" i es procedisca a la suspensió cautelar de l'expedient de licitació del projecte.

Al·leguen que les obres, pendents des del 2007, tindran una afecció lesiva per al medi ambient, i en especial sobre les platges, i exigeixen la suspensió cautelar de l'expedient de licitació. A més, considera que el concurs limita la lliure concurrència i la competència entre empreses. 

La Generalitat creu que el port ha d'escoltar les al·legacions

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha defés que "és el moment que el port de València escolte" les al·legacions presentades a l'ampliació nord i "estiga disposat a canviar el projecte", adjudicat al grup MSC.

Així, ha fet una crida al fet que l'Autoritat Portuària de València "les estudie amb calma i les valore", com, per exemple, les presentades per la Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

L'objectiu del Consell és "un creixement sostenible del port i un port més pròxim a la ciutat de València i a tota l'àrea metropolitana", ha insistit España.

També et pot interessar

stats