La comissària europea d'Energia destaca el "sentit d'urgència" de la lluita climàtica

Simson considera que ja ha arribat l'hora d'"acceptar, planificar i liderar la transformació de l'energia cap a models nets".

'Performance' organitzada per Oxfam Intermon amb cabuts que representen els líders mundials, aquest dimarts a la COP25
'Performance' organitzada per Oxfam Intermon amb cabuts que representen els líders mundials, aquest dimarts a la COP25 / Fernando Villar (Efe)
10 de desembre 2019 - 15:30

La comissària europea d'Energia, Kadri Simson, ha reafirmat a Madrid el "sentit d'urgència" en la lluita contra el canvi climàtic, en la qual, ha dit, "s'ha perdut massa temps", i ha destacat la necessitat d'una estratègia energètica global en la qual la UE serà part destacada.

En una intervenció amb motiu del Dia Europeu de l'Energia, que la UE celebra aquest dimarts en la Cimera del Clima de Madrid (COP25), Simson considera que ja ha arribat l'hora d'"acceptar, planificar i liderar la transformació de l'energia cap a models nets".

La intervenció de la comissària té lloc un dia abans que l'executiu comunitari present a Brussel·les una de les seues grans iniciatives, l'anomenat Pacte Verd.

Thunberg demana que s'escolte la veu de la ciència

Per la seua banda, l'activista sueca Greta Thunberg ha compartit aquest dimarts en la COP25 un acte amb destacats científics, als quals s'ha sumat "perquè la seua veu es faça més forta". Científics i joves han apel·lat a la necessitat de vincular les evidències de la ciència amb la informació i l'educació per a fer que el missatge de l'emergència climàtica arribe a tots els sectors de la societat.

Els científics han agraït la "passió" de Greta i de la resta del moviment juvenil, que són "un impuls en les converses que aborden la crisi climàtica i connecten el carrer amb les negociacions que es duen a terme en aquesta COP25".

La crisi climàtica, també una crisi de drets humans

En el Dia Internacional dels Drets Humans, els científics han destacat les amenaces de la crisi climàtica sobre la seguretat de les persones i han apel·lat a estendre el suport dels països "que posseeixen diners i tecnologia" a la resta del món. "El canvi climàtic atempta contra els drets humans, com demostren les creixents migracions climàtiques, i els més exposats són els xiquets i els ancians", han subratllat.

Els científics han posat l'accent que "solucions hi ha moltes, però necessitem polítiques, governs capaços i més informació científica". 

També et pot interessar

stats