Comerços i terrasses de municipis en fase 1 reprenen l'activitat tímidament

Decepció entre les zones que es mantenen en la fase zero, vora el 70% de la població valenciana.

Un grup de clientes seuen en terrasses obertes aquest dilluns a Benidorm
Un grup de clientes seuen en terrasses obertes aquest dilluns a Benidorm / Morell (Efe)

Més d’un milió de persones, un 30% de la població valenciana, ha avançat aquest dilluns a la fase 1 del pla de desescalada. Es tracta dels habitants de 10 de les 24 àrees sanitàries de la Comunitat Valenciana, que integren 282 municipis. L'inici d'aquesta fase s'ha fet però lentament i amb cautela en la majoria de municipis.

Un dels canvis més esperats era l'obertura dels bars i els restaurants. Aquest dilluns han pogut obrir les terrasses al 50% de la capacitat a les zones que han passat. En municipis com Gandia (Safor) aquest matí hi havia a la platja algunes terrasses obertes i altres que encara tardaran a obrir perquè asseguren que no els compensa aquesta situació.

Al Departament de Salut de Vinaròs, quasi dos mesos després, el xicotet comerç torna a obrir les portes als 31 municipis adscrits al Departament de Salut de Vinaròs que han aconseguit passar a la fase 1 de la desescalada. A Vinaròs, les cues a les portes de les botigues, les mascaretes i la resta de mesures de seguretat fan evident una manera nova d'anar a comprar.

Reactivació industrial

L'Alcoià i el Comtat són dos de les comarques del sud que han entrat en la fase 1. Això representa zones industrials amb més de 1.600 empreses de sectors tan diversos com el tèxtil, el plàstic o el joguet. L'entrada en esta nova fase suposa una reactivació econòmica per a la zona amb l'obertura d'hotels, comerços i cafeteries.

Primers revisions de vehicles en vora el 50% de les ITV valencianes

12 de les 26 estacions de la ITV que hi ha a la Comunitat Valenciana es troben en zones de la fase 1. Han obert les portes i han començat a fer les primeres revisions de vehicles, sempre amb cita prèvia perquè no poden haver-hi aglomeracions.

Decepció a les zones que s’han mantingut a la fase zero

Decepció a les zones que s’han mantingut a la fase zero

Aquest dilluns plana un clima de decepció en zones de la Comunitat Valenciana que esperaven passar a la fase 1. A Castelló, per exemple, els restaurants, els bars i les terrasses s'han quedat amb les instal·lacions preparades per a passar de fase, però sense poder obrir. Molts, amb les neveres plenes i tot a punt per a començar a treballar. Ara, esperen fer-ho tan prompte com siga possible per a salvar la temporada.

Castellfort, Ares del Maestrat i Vilafranca demanen pasar a la fase 1

Castellfort, Ares del Maestrat i Vilafranca demanen pasar a la fase 1

Castellfort, Ares del Maestrat i Vilafranca són pobles de les comarques dels Ports i l'Alt Maestrat, però no passen a la fase 1. Pertanyen al Departament de Salut de Castelló i no al de Vinaròs, com els pobles veïns.

A més, a Castellfort, de poc més de 200 habitants, no s' han produït casos de coronavirus. Es consideren discriminats i demanen el mateix tracte que el Racó d'Ademús, que ha passat de fase per la seua ubicació geogràfica i no pel seu departament de salut.

També et pot interessar

stats