Els comerços del centre històric de València reclamen més presència policial

Afirmen que els robatoris han augmentat molt i que això posa en perill la campanya de Nadal

Els comerços del centre històric de València reclamen més presència policial / À Punt NTC

Els comerços del centre històric de València reclamen més vigilància i més presència policial. Es queixen que la inseguretat ha augmentat molt i que cada vegada hi ha més robatoris. I asseguren que les baralles entre els joves durant el cap de setmana posen en perill la campanya de Nadal.

L’equip d’À Punt ha preguntat directament als comerciants afectats. A Manu, florista de la plaça de l'Ajuntament de València, li han furtat flors i afirma que “ara que ve molta gent de fora a veure la pista de gel i la il·luminació, les bosses de mà i els mòbils volen”. En la farmàcia, Ana denuncia que també hi ha robatoris: “ací aprofiten quan açò està ple i ens roben, s’emporten sobretot els packs de cosmètica”, declara.

Per la seua banda, Julia Martínez, gerent de l’Associació de Comerços del Centre Històric, assegura que els comerciants li traslladen que no veuen mai la policia. No volen que continuen les constants baralles com la que hi va haver aquest cap de setmana a la zona i demanen la instal·lació de càmeres de vigilància. El florista també diu que “la nit anterior a la xica que ven castanyes a la plaça li arribaren a pegar, volien robar-li i ella no volia donar-los els diners”.

Des de la delegació del govern a la Comunitat Valenciana expliquen que la setmana que ve començarà el dispositiu de seguretat per a Nadal. La Policia Local, de moment, no s'hi ha pronunciat.

També et pot interessar

stats