El comercial d'Alcoi acusat del frau dels cordons umbilicals accepta 4 anys de presó

L'home va estafar 349 famílies, moltes d'elles valencianes, a les quals cobrava vora 2.000 euros per un servei inexistent.

VÍDEO | El comercial d\'Alcoi acusat del frau dels cordons umbilicals accepta 4 anys de presó

El comercial d'Alcoi acusat d'estafar 349  famílies amb un servei fraudulent de recollida i preservació de mostres de cordó umbilical s'ha declarat culpable i ha acceptat una condemna de 4 anys de presó. La defensa ha acordat la pena amb la fiscalia, que ha rebaixat la petició inicial de 9 anys de reclusió per estafa i falsedat documental.

Malgrat l'acord, el juí es celebrarà per a concretar les indemnitzacions que l'acusat ha de pagar les famílies, moltes d'elles valencianes, en concepte de responsabilitat civil. 

L'home captava parelles que volien arreplegar les mostres de sang del cordó umbilical del nadó per a guardar-les en un banc especialitzat, amb la idea que pogueren utilitzar-les per a atendre el menor en cas de patir una malaltia en el futur. Un servei pel qual demanava entre 1.800 i 2.200 euros a cada família.

Inicialment oferia la prestació de manera legal, com a comercial de l'empresa Stem Cell d'Espanya, però va continuar comercialitzan-la després de ser despatxat de la companyia. 

L'acusat va crear diferents pàgines web i dominis per a captar les famílies, a les quals enganyava falsificant la firma de metges i entregava documentació simulada sobre laboratoris inexistents.

El cas es va destapar al 2012 però s’ha demorat perquè les diligències han hagut de buscar proves en diversos laboratoris de Suïssa, Alemanya, Irlanda, Escòcia i Anglaterra.

També et pot interessar

stats