Comencen a treballar els mil auxiliars de platja per a fer respectar les mesures de seguretat

Ajuden a respectar la distància de seguretat, controlen els aforaments i vigilen l’ús correcte dels accessos.

Ximo Puig saluda els auxiliars de platja

Les mil persones entre 18 i 30 anys contractades per a informar de les mesures de seguretat per la pandèmia de Covid-19 estan, des de hui, dimecres 1 de juliol, fins al 7 de setembre, a disposició dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana. Els contractes començaven el 24 de juny, però fins ara els futurs auxiliars de platja han estat rebent formació per internet per a desenvolupar les tasques.

“Qualsevol mesura que comence a donar pautes de normalitat i que augmente la seguretat és important”, ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí Josep Maria Àngel, secretari autonòmic de Seguretat i Resposta a les Emergències. Amb les contractacions, una de les mesures estrela del govern valencià aquest estiu és ajudar els consistoris a garantir la protecció a les platges de tot el litoral durant els mesos de juliol i agost.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat el pla aquest dimecres a Dénia. Un miler de joves entre 18 i 30 anys garantiran la seguretat a le platges informant els turistes i tots els usuaris de les normes de protecció. “Els nostres joves estan molt ben formats; tenen una trajectòria de formació que ens ha d'omplir de satisfacció”, ha afirmat Àngel.

Puig ha agraït repetidament als joves que s’hagen apuntat “massivament” a aquesta convocatòria, encara que la Generalitat no haja pogut donar cobertura a les més de 22.000 sol·licituds presentades, ja que només són mil les places oferides. El cap del Consell els ha donat la benvinguda aquest migdia en un acte a Dénia i ha assenyalat que l’objectiu és que aquest estiu siga “tan normal com siga possible”. “Del que es tracta és de no anar a les platges més massificades, sinó d’anar a altres opcions”, ha precisat Puig, a més d’assegurar que la Generalitat no dona per perduda la temporada turística i defendre que el 50% dels treballadors sotmesos a ERTO “han tornat a la faena”.

Les claus del treball

Les claus del treball

Les persones auxiliars es coordinaran amb la policia local de cada municipi costaner, però no podran multar ni tampoc fer de socorristes. Cobraran uns 1.400 euros bruts al mes i els ha contractat la Generalitat per al juliol i l’agost perquè informen i facen respectar la normativa sanitària als arenals per la pandèmia de coronavirus: perquè ajuden a respectar la distància de seguretat, controlen els aforaments i vigilen l’ús correcte de les entrades i les eixides a l’aigua i l’arena.

També et pot interessar

stats