Comencen els tràmits per a l'exhumació de les restes de Franco

L'alcalde de Ferrol, Jorge Suárez, no descarta que les restes de Franco queden depositades finalment a la localitat.

Comencen els tràmits per a l\'exhumació de les restes de Franco
Comencen els tràmits per a l'exhumació de les restes de Franco

El govern té previst activar la setmana que ve el procés per a exhumar les restes mortals del general Francisco Franco de la tomba del Valle de los Caídos, segons han informat fonts del palau de La Moncloa.

El divendres s'espera que el Consell de Ministres inicie els tràmits per a dur a terme l'exhumació del cadàver, enterrat el 23 de novembre de 1975.

El passat 18 de juny, el govern de Pedro Sánchez va garantir que es compliria la Llei de Memòria Històrica, aprovada al maig del 2017, per a exhumar les restes del general abans de l'estiu. Tot i això, el govern socialista va admetre problemes amb la família de Franco i va mostrar els seus dubtes que fóra possible abans de l'estiu, com tenia previst inicialment.

D'altra banda, l'alcalde de Ferrol, Jorge Suárez, de Ferrol en Comú, no descarta que les restes de Franco queden depositades finalment a la localitat, però sempre que els familiars sol·liciten un nínxol com qualsevol ciutadà, ja que l'atorgat en l'any 1967 com un regal municipal tornarà a titularitat pública.

També et pot interessar

stats