Comencen les tasques per a esborrar els efectes del temporal a les platges a Castelló

Les obres comencen aquesta setmana amb les ajudes del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Medi Ambient.

Temporal al litoral castellonenc
Temporal al litoral castellonenc / Europa Press

Moltes platges de Castelló van patir greus conseqüències pels temporals de febrer i març passat. La recuperació d'emergència es du a terme en sis municipis dels 14 que ho han sol·licitat, i està previst que finalitze abans que comence l'estiu. Aquesta primera fase inclou la platja de Casablanca, a Almenara. En aquest cas, es procedirà a reparar l'escullera i a reposar-hi la grava.

A Nules, a la platja de l'Alcúdia, està previst fer una actuació de regeneració dunar d'uns 500 metres de costa. A Borriana, els treballs es faran a l'entorn de la Serratella. Es restaurarà el perfil de la platja i es recuperarà la senyalització de protecció de la flora i la fauna. A Almassora, a la platja de Benafelí, es van a redistribuir els àrids per a recompondre el perfil de la costa. A Peníscola, a la platja nord, es restaurarà el cordó dunar i a Vinaròs, a la platja del Fortí, Costes repararà l'espigó sud.

Altres actuacions previstes afecten la platja del Camí de Cabres a Moncofa, la platja sud de Xilxes i la platja de La Llosa, la platja del Grau de Moncofa, la platja d'Heliòpolis a Benicàssim, la platja de Morro del Gos i de les Amplàries a Orpesa, la platja de Torre de la Sal a Cabanes, i la del Morrongo a Benicarló.

Segons el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, estes actuacions suposaran una inversió de 875.000 euros. En total, es destinaran dos milions en ajudes per a reparar els danys dels temporals a les costes del territori.

També et pot interessar

stats