Comencen a rodar 10 nous trens entre Villena i Alacant

Els usuaris ja han circulat en la ruta ferroviària entre aquestes dues localitats, que duplica l'oferta de places existent fins ara.

Comencen a rodar 10 nous trens entre Villena i Alacant
Comencen a rodar 10 nous trens entre Villena i Alacant

Aquest dilluns han entrat en funcionament 10 noves freqüències de trens entre Villena i Alacant en els dos sentits, fet que suposa un gran canvi per a les localitats del corredor del Vinalopó, ja que fins ara a Novelda i a Saix només parava un tren per jornada. De fet, s'han augmentat les places de 800 a 2.000 per dia en una ruta que és una alternativa molt viable als desplaçaments per la carretera A-31, saturada, perillosa i amb alta sinistralitat.

D'aquesta manera, 180.000 veïns de poblacions amb pes industrial important tenen una nova opció de transport, amb el valor afegit de l'eficiència energètica del ferrocarril. Els trens fan parada a Saix, Elda-Petrer, Novelda-Asp, Sant Vicent del Raspeig, Universitat d'Alacant i Alacant. Així mateix, es posen en marxa autobusos llançadora des de l'estació universitària fins a les instal·lacions estudiantils. Aquesta mesura beneficiarà 3.000 alumnes, ja que no hauran de matinar tant, podran variar els horaris i ho notaran en la butxaca.

Els alcaldes del corredor del Vinalopó han destacat també que aquest augment d’oferta ferroviària suposa una oportunitat per al turisme d'interior. El bitllet senzill costa 4,25 euros, i el d'anada i tornada 6,80 euros, mentre que, amb l'abonament de 10 viatges, el viatge costa 3 euros. D'altra banda, la durada del trajecte també es veu reduïda, i permet connectar Villena i Sant Vicent del Raspeig en 35 minuts.

Per tant, es compleix una antiga reivindicació de ciutadans i polítics. Tanmateix, els alcaldes, a més, reclamen la connexió de Villena per tren amb la Font de la Figuera, que enllaça amb Xàtiva i València.

També et pot interessar

stats