Comencen les obres de retirada del trencadís del Palau de la Música

Duraran unes set setmanes i no tindran cost per a les arques públiques, ja que està vigent la garantia de l'obra anterior.

Imatge d'arxiu del trencadís del Palau de la Música
Imatge d'arxiu del trencadís del Palau de la Música / Arxiu

Aquest dilluns s'inicien les obres per a retirar el trencadís de la façana del Palau de la Música de València, que es prolongaran durant aproximadament set setmanes i que no tindran cost per a les arques públiques, ja que està vigent la garantia de l'obra anterior.

L'empresa que realitzarà l'obra és la mateixa adjudicatària de 2009 per a rehabilitar i suprimir barreres arquitectòniques en el Palau de la Música, moment que es va aprofitar per a col·locar trencadís en la façana de l'auditori malgrat no ser un element originari del projecte inicial.

L’abril de 2018 es va desprendre el trencadís de la façana del Palau de la Música de València i des d’aquell moment, una malla la recobreix per a evitar més despreniments. Aquest trencadís no forma part del disseny original de l’edifici i es va col·locar amb un material que amb el temps ha causat que en caiguera un part.

Els informes tècnics apunten que els despreniments de trencadís al Palau han sigut conseqüència d'una mala pràctica constructiva i entre les causes està la pèrdua d'adherència del revestiment en el parament per la incompatibilitat del sistema constructiu utilitzat amb els materials emprats per a la col·locació.

De fet, es considera que no es va seguir la manera d'aplicació especificada en la fitxa del trencadís i que el morter de junta utilitzat no és apte. A més, s'entén que entre les causes del despreniment del revestiment de la façana nord-oest del Palau es troba l'empenyiment per efecte de l'acció del vent i de l'aigua de pluja.

També et pot interessar

stats