Comencen a impartir-se classes de religió islàmica a Crevillent

Els tres centres inclosos en el programa pilot de la Conselleria concentren entre un 40 i 77% d'alumnes que practiquen l'islam.

Comencen a impartir-se classes de religió islàmica a Crevillent

Aquest dilluns comencen a impartir-se les classes de religió islàmica a Crevillent, on 162 alumnes seran els primers a rebre aquesta assignatura a la Comunitat Valenciana. Els tres col·legis, inclosos al programa pilot de la Conselleria d'Educació, concentren entre un 40 i 77% d'estudiants d'origen magribí. La Conselleria ha assegurat que la seua implantació no suposarà cap alteració en el funcionament dels centres perquè estava prevista des de l'inici del curs.

L'alumnat, de primer a quart de primària, va haver de sol·licitar la inscripció prèviament. Per la seua banda, la comunitat islàmica valora molt positivament l'inici de les classes, que esperaven des de l'any 2000. "Esperem que siga una pas perquè s'instaure en tota la comunitat i que no solament es quede en tres pobles", ha declarat Ihab Fahmy, president de la Unió de les Comunitats Islàmiques de la Comunitat Valenciana.

Catral i Almoradí són els altres dos municipis on està previst que s'implante l'assignatura. No obstant això, les AMPA d'Almoradí, que van rebutjar la implantació de les classes per falta d'espai, no tenen confirmació de l'inici. "Ací a Almoradí dubte molt que comencen enguany, perquè no entenc quin sentit té començar una assignatura al febrer", ha manifestat Nereida Cazallas, presidenta de l'AMPA CEIP Pascual Andreu.

L'administració té l'obligació d'oferir religió islàmica a conseqüència dels acords a què va arribar l'estat en 1992 amb la comunitat islàmica.

També et pot interessar