Comencen a funcionar els nous trens de rodalia entre Castelló i Vinaròs

El PP i Compromís demanen més accions al govern espanyol perquè millore el servei de rodalies de la Comunitat Valenciana.

L'ampliació a 24 nous serveis de trens de rodalia entre Castelló i Vinaròs millorarà la comunicació amb el Baix Maestrat

A les 6 i 25 del matí ha eixit el primer tren dels nous serveis de rodalia entre Castelló i Vinaròs. Es fa realitat així una reivindicació històrica que fa que la comarca del Baix Maestrat siga més accessible. Renfe ha ampliat les línies al nord de la província de Castelló en 24 nous serveis. Són 12 trens més per cada sentit de dilluns a divendres, i 10 els caps de setmana.

A partir d'ara, les freqüències de trens de rodalia entre Castelló i Vinaròs seran de 20 minuts. Cada dia, el primer tren eixirà de l'estació de Castelló cap a Vinaròs a les 6 i 25 del matí i l'últim ho farà a les 9 i 7 minuts de la nit.

La companyia preveu que al voltant de 2.100 persones utilitzen diàriament les noves rodalies. Es calcula que anualment se'n beneficien 750 mil usuaris potencials. Entre els principals beneficiats està l'alumnat de la Universitat Jaume I de Castelló. A partir d'ara, l'estudiantat que va a l'UJI del Baix Maestrat ja no haurà de fer nit a Castelló, com era habitual. La gent universitària podrà anar i tornar el mateix dia a sa casa.

 

L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha manifestat a À Punt que amb l'ampliació dels trens es dona compliment a una petició històrica de la ciutadania del Baix Maestrat: “per a nosaltres era una necessitat estar correctament comunicats per via ferroviària amb Castelló, ja que així es dona servei a molta gent que treballa en hospitals, empreses o centres d'ensenyament del Maestrat, però viu a Castelló o València”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco i l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, seran aquest dilluns testimonis presencials dels nous trens que eixiran de Castelló cap a Vinaròs. Les autoritats faran el recorregut fins a Vinaròs en una de les noves línies que es posen en funcionament.

Més accions per a millorar el servei de rodalies

Tant el Partit Popular com Compromís han exigit al ministre de Foment que actue per a millorar el servei de rodalies a la Comunitat Valenciana. El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha reclamat a Ábalos que actue d’una vegada per a millorar la qualitat del servei de Rodalies i que està perjudicant diàriament a centenars de persones.

"Des de la lleialtat institucional, hem demanat al Ministeri de Foment que s'abordaren les demandes històriques que Castelló tenia i que passaven perquè en aquest moment no solament s'atenguera el que hi ha pendent, sinó que també s'atengueren les incidències que estaven ocorrent respecte a les rodalies", ha dit el president de la Diputació en un comunicat.

A més, Moliner ha criticat que aquest matí hi ha hagut problemes amb els usuaris del servei que anaven a València i als quals se’ls han suspés trens de sorpresa. 

En aquest sentit, el portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, considera que l'ampliació d'horaris i trens és un pas però no soluciona el problema, i ha reclamat un servei de rodalies "digne" que pose remei a la problemàtica de les connexions en les comarques de Castelló.

A més, Garcia ha demanat a Ábalos que el preu del bitllet s'equipare amb la resta de Rodalies. "És necessari que la connexió siga efectiva i més humana, és a dir, que s'adapte a les condicions laborals i també als estudiants", ha afegit el portaveu de Compromís.

Iniciativa alternativa per l’ampliació del servei

El senador de Compromís Jordi Navarrete ha fet el trajecte des de la capital de la comarca del Baix Maestrat fins a Castelló, un comboi a què s'han afegit altres representants de la coalició en cada estació del recorregut. Ho han fet per a reclamar horaris més racionals, que s'adapte el transport a les persones amb mobilitat reduïda i que pare en més estacions del trajecte. 

També et pot interessar

stats