Comencen a desmantellar-se els peatges de l'AP-7

Ja s'han iniciat els treballs a Ondara, Dénia i Xàbia. D'ací a dotze dies, l'AP-7 gratuïta serà una realitat.

Imatge del peatge a Ondara
Imatge del peatge a Ondara / À Punt NTC

Quan falten dotze dies per a l'alliberament de l'AP-7, ja s'han iniciat els treballs per a desmantellar alguns peatges. Els primers, a la Marina Alta, concretament a l'eixida d'Ondara, Dénia i Xàbia, on ja han començat a retirar-se les màquines expenedores i les cabines de peatge. Un fet que per a l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, compleix una de les principals reivindicacions de la comarca: “Només saber que, d'ací a dotze dies, la gent que vaja a València o Dénia ja no haurà de gastar-se diners, ja paga la pena”, ha assenyalat en Les notícies del matí.

El dia de Cap d'Any marcarà un abans i un després per als usuaris de l'AP-7 i els pobles que travessa. A partir d'aquest dia ja no es pagarà per transitar per aquesta via i per a anar avançat ja han començat els treballs de desmuntatge dels peatges i de les màquines expenedores de tiquets. En el peatge d'Ondara, Dénia i Xàbia en sentit València, els conductors ja troben la barrera alçada i poden passar sense agafar bitllet. Això sí, quan ixen de l'autopista han de comunicar-ho als treballadors i pagar la tarifa corresponent.

Amb tot això, el pas lliure encara no ha arribat. Serà efectiu d'ací a dotze dies. Per a celebrar-ho alguns col·lectius veïnals de la comarca de la Marina Alta han proposat acudir al peatge a menjar-se el raïm la nit de Cap d'Any i donar la benvinguda al 2020. Els 367 quilòmetres entre Tarragona i Alacant seran debades en finalitzar la concessió actual, en mans d'Abertis. D'aquesta manera, es farà realitat una de les principals reivindicacions de la Comunitat Valenciana.

El repte a partir d'aquest moment serà activar les connexions que permeten comunicar amb l'autopista. A hores d'ara, el Ministeri de Foment només ha activat dues de les set connexions noves programades i encara no ha millorat tres trams de carreteres nacionals per a connectar amb l'autopista. La inversió és de 220 milions d'euros per a aquests enllaços i segons ha indicat l'alcalde de Dénia, el Ministeri s'ha compromés a anar fent a poc a poc.

També et pot interessar

stats