Comencen les declaracions dels 23 acusats per la visita del papa Benet XVI

Tretze dels processats van pactar la confessió amb la Fiscalia a canvi de la reducció de la pena.

Dilluns va ser el dia en què les acusacions i les defenses exposaren les qüestions prèvies
Dilluns va ser el dia en què les acusacions i les defenses exposaren les qüestions prèvies / À Punt NTC

Els 23 acusats en la peça de Gürtel que recull les presumptes contractacions irregulars amb motiu de la visita del papa Benet XVI a València en 2006 comencen a declarar a l'Audiència Nacional.

Dilluns, en el primer dia del juí, 13 d'aquests processats han pactat la confessió amb la Fiscalia a canvi de la reducció de la pena. Entre ells està l'exdirector general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Pedro García Gimeno. I està previst que aquest dimarts reconeguen els fets davant del tribunal.

Entre els acusats que reconeixen els fets hi ha el responsable de la trama Gürtel a València, Álvaro Pérez el Bigotes, José Ramón Blanco Balín, que duia la comptabilitat i la fiscalitat d'Orange Market, la filial de la trama a València i els membres de la taula de contractació d'RTVV. No han arribat a cap acord amb la Fiscalia, entre altres, el líder de la trama, Francisco Correa; el número dos, Pablo Crespo; i l'exdirector general de la Policia i expresident de les Corts Juan Cotino -aleshores conseller d'Agricultura- i per a qui la Fiscalia demana onze anys de presó.

També et pot interessar

stats