Comencen a avaluar els danys al Baix Segura, amb part de la comarca negada per l'aigua

Els serveis de rescat continuen buscant l’home desaparegut a Dolores.

El veïnat de la població Dolores (Alacant) segueixen amb les tasques de neteja i intenta recuperar la normalitat
El veïnat de la població Dolores (Alacant) segueixen amb les tasques de neteja i intenta recuperar la normalitat / Efe.

El veïnat del Baix Segura afectat per les inundacions ha començat a avaluar les pèrdues per la DANA amb part de la comarca negada per l’aigua. 

L'últim trencament del llit del riu Segura, a l'altura d'Almoradí, ja ha sigut completament tapat i des d'ara el cabal del riu discorre amb certa normalitat a la desembocadura.

No obstant això, un nombre encara no comptabilitzat d'hectàrees segueix cobert d'aigua i es preveu que continuen així durant moltes jornades a causa de la dificultat per a l'eixida natural del cabal en una zona amb poc desnivell orogràfic.

A pesar que encara no s'han recobrat de les intenses pluges i, sobretot, de l'aigua desbordada del Segura, els habitants de les poblacions més perjudicades, Oriola, Almoradí, Dolores i Daia Vella i Nova, han començat a reprendre la normalitat.

Mentrestant, bussos de la Guàrdia Civil continuen buscant un holandés de 66 anys arrossegat quan es va ficar en una séquia de Dolores, les poblacions han recuperat els subministraments d'aigua i llum, i les botigues i bars comencen a reposar els seus articles després de diversos dies sense que pogueren arribar els proveïdors habituals.

La Generalitat demana prudència 

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha indicat que ja s'ha superat la "situació de gravetat" per la gota freda dels últims dies en la Comunitat Valenciana, però ha demanat a la població "prudència", ja que acostar-se a les zones negades d'aigua o pantanoses pot ser perillós.

Bravo s'ha pronunciat així aquest dilluns a la nit, després de concloure la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI) que ha tingut lloc a Oriola, al Baix Segura, en la qual s'ha explicat que, encara que el cabal del riu Segura ha baixat el nivell, encara no es pot passar a la situació de postemergència perquè els treballs no estan conclosos.

La consellera ha transmés un missatge de tranquil·litat a la població, però ha insistit en la necessitat de ser prudents, ja que, tot i que s'ha rebaixat el nivell d'emergència per la DANA, la situació del sòl, que està "totalment negat" en moltes zones, podria "provocar accidents".

Ha explicat que, de moment, es manté a la comarca el personal de l’UME, bombers, cossos i forces de seguretat de l'Estat, el treball del qual es basa ara, després d'haver-se centrat en rescatar a les persones -més de 2.000 els últims dies-, en les tasques de traure aigua i a intentar restablir "de forma immediata" els serveis públics.

També et pot interessar

stats