Comencen a arribar les columnes de pensionistes de tot Espanya a Madrid

Alguns ja s'han concentrat aquest dimarts en arribar a la capital.

Comencen a arribar les columnes de pensionistes de tot Espanya a Madrid
Comencen a arribar les columnes de pensionistes de tot Espanya a Madrid

Les columnes de pensionistes que marxen des de diferents punts del territori espanyol comencen a arribar a Madrid per reclamar unes pensions dignes i lligar-les a l'IPC. Sota el lema "Governe qui governe, les pensions públiques es defenen", els grups es concentren aquest dimecres al Congrés en una manifestació convocada per la Coordinadora Estatal de Pensionistes.

Aquesta convocatòria coincideix amb el pla pressupostari que el govern de Sánchez ha enviat a Brussel·les i que recull una pujada de les pensions de 9 dècimes per a 2020.

Des de la Comunitat Valenciana també marxarà la Plataforma per unes Pensions Dignes de Pego, de la Marina Alta. Concretament des de la matinada d'aquest dimecres ixen diversos busos per arribar a la concentració a Madrid i sumar-se a la protesta. El membre de la plataforma, Ximo Pastor, ha assegurat que les pensions són un tema que constitucionalment parlant s'han d'anar parlant i actualitzant però que els polítics, no obstant això, no ho estan fent.

Assentada a Castelló

Els denominats iaioflautes de Castelló també s'afigen a aquestes jornades reivindicatives en defensa d'unes pensions dignes.

El col·lectiu farà aquest dimecres, a les sis de la vesprada, una assentada a la plaça Major on llegiran un manifest per a reclamar, entre altres punts, que es revaloren les pensions en funció de l'IPC. Així, volen adherir-se amb aquesta acció simbòlica a la marxa de Madrid, ja que aquesta vegada no hi assistiran.

A l'assentada estan convocats partits polítics, associacions i sindicats de les comarques del nord.

També et pot interessar

stats