Comença la vaga de guardes de les Columbretes

Reclamen a l'empresa pública Tragsatec millores en la jornada laboral i que se'ls regularitzen els contractes.

Comença la vaga de guardes de les Columbretes
Comença la vaga de guardes de les Columbretes

Els guardes de la reserva de les Illes Columbretes inicien aquest dissabte una vaga indefinida per a reclamar a l'empresa pública Tragsatec una adequada classificació professional i una contractació adequada.

L'equip de guardes de les illes no tenen, a hores d'ara, un conveni específic que reculla la peculiaritat d'aquest lloc de treball. Una de les principals reivindicacions de la plantilla és el reconeixement de 12 hores de jornada setmanals, en lloc de les 10,15 actuals. Segons defenen, això generaria més descansos i millores en el servei, la vigilància i el manteniment de la reserva.

En declaracions a Les notícies del matí, David Molina, un dels guardes de la reserva, i delegat sindicat de CGT, ha explicat que durant la vaga, les visites a la reserva no es veuran afectades, però sí el control del trànsit marítim i la vigilància, que podria afavorir l'augment de la pesca il·legal i per tant la reserva marina podria quedar desprotegida.

Molina ha criticat els serveis mínims que ha autoritzat el Ministeri i ha assegurat que, els obliguen a romandre al lloc de treball tot el dia. "Aquests serveis mínims ens obligarien, per la idiosincràsia d'estar en unes illes, a estar allí les 24 hores, per la qual cosa hem remés una carta a Recursos Humans amb la finalitat de preguntar com ho hem de fer", ha especificat el treballador. "L'empresa ja ens ha avisat que si no complim aquests serveis mínims, és acomiadament procedent", ha explicat.

També et pot interessar

stats