Comença un nou festival gastronòmic per a difondre la varietat culinària d’Alacant

L’Alacant Gastro Festival programa vora 20 activitats que mostren fins diumenge el potencial de la cuina local, però també la de Croàcia, Israel o França.

Les olives i els seus derivats estaran presents en l’Alacant Gastro Festival
Les olives i els seus derivats estaran presents en l’Alacant Gastro Festival / Pixabay
19 de novembre 2019 - 07:30

Un tast de formatges del Mediterrani, un taller sobre l’evolució de les saladures tradicionals o un show cooking d’arrossos d’Alacant són algunes de les propostes programades dins de l’Alacant Gastro Festival, un nou festival que pretén difondre els productes i la varietat culinària de la ciutat, que inicia aquest dimarts el gros de les activitats.

En total, hi ha previstes una vintena d’activitats en diferents espais emblemàtics de la ciutat -el Mercat Central, el Museu de l’Aigua, la plaça de l’Ajuntament o Casa Mediterrani- i restaurants de la ciutat orientades a divulgar l’oferta gastronòmica de la capital. De fet, a més dels plats típics d’Alacant, la cuina d’Itàlia, França, Grècia, Croàcia, Israel i el Líban, també estaran presents a l’Alacant Gastro Festival amb cuiners convidats.

Per a aquest dimarts hi ha previstes, a més d’una taula redona, que abordarà la influència de l’oferta gastronòmica a l’hora d’escollir una destinació turística, una xerrada sobre olis i un tast de formatges d’Itàlia. La jornada d’aquest dimarts culminarà amb un sopar “a quatre mans”, que elaborarà un cuiner alacantí i una cuinera israeliana.

Les activitats gastronòmiques continuaran fins diumenge. Els interessats a participar-hi es poden inscriure a través del web del festival.

Aquesta primera edició de l’Alacant Gastro Festival, l’ha organitzada l’Associació de Restaurants ARA, que aglutina més de 50 restaurants d'Alacant, juntament amb la regidoria de Comerç i Hostaleria. La regidora de Turisme, Maria del Carmen Sánchez, ha incidit en el fet que "l'atractiu" de la ciutat "no està només en les platges, les festes i els monuments, sinó també en l'estupenda gastronomia, en què la varietat és una característica més, ja siga pels diferents llocs que la formen o pels matisos gastronòmics propis de cadascuna d'elles".

També et pot interessar

stats