Comença sis anys després el juí per la mort d'Iñigo Cabacas

L'aficionat del Athletic de Bilbao va rebre l'impacte d'una bala de goma en el cap l'any 2012.

Els pares de Íñigo Cabacas es dirigeixen al Palau de Justícia de Bilbao
Els pares de Íñigo Cabacas es dirigeixen al Palau de Justícia de Bilbao / Efe

L'Audiència Provincial de Bilbao començarà aquest dilluns el juí repartit en catorze sessions contra sis ertzaines que van participar en les càrregues que van segar la vida d'un jove aficionat de l'Athletic de Bilbao de 28 anys, Iñigo Cabacas. 

L'acusació particular, exercida pels pares i representada per l'advocada Jone Goirizelaia, demana quatre anys de presó pels delictes d'homicidi amb imprudència greu i la inhabilitació especial dels agents per a l'exercici de la seua professió. D'altra banda, la fiscalia defensa l'absolució total de tots els acusats i considera que no hi  ha delicte en l'actuació policial. A més, entén que no va ser possible la identificació de cap d'ells. 

El tribunal escoltarà més de 100 testimonis i les diferents versions de l'ocorregut la nit del 5 d'abril de 2012 en un carreró del centre de Bilbao després d'un partit de la lliga europea de futbol. Allí estava Cabacas, quan després de registrar-se uns incidents, segons versions de l'Ertaintza, dotacions de la policia basca van realitzar diverses càrregues amb material antidisturbis. Aquest cos policial va disparar pilotes de goma i una d'elles va impactar en el cap del jove, la qual cosa li va provocar un traumatisme cranioencefàlic. Quatre dies després va morir en l'hospital.

Després de practicar les diligències de recerca, que han durat més de cinc anys, l'escrit de la fiscalia afig que no s'ha pogut determinar quin agent va donar l'ordre de disparar i conclou que "els fets relatats no són constitutius de cap delicte ". Per això, sosté que "no existint delicte, no es pot establir autor". 

L'advocada contrària, Jone Goirizelaia, afirmava que serà "molt difícil determinar qui va disparar la bala de goma", tot i que espera que "amb les proves es demostre què va ocórrer". El 9 de novembre serà l’últim dia previst per a la vista oral, a més de procedir a la lectura dels informes i les conclusions.

També et pot interessar

stats